,
Güncel 5.08.2023 00:45:10 0
ADALET BAKANI TUNÇ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞTU

ADALET BAKANI TUNÇ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞTU

ADALET BAKANI TUNÇ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞTU

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: TÜRKİYE SON YILLARDA "SESSİZ DEVRİM" SAYILABİLECEK HUKUK REFORMLARINA İMZA ATTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Anayasamızda 'darbeciler yargılanamaz' ve sıkıyönetim maddeleri vardı, bunları kaldırdık. Anayasamızda özellikle Cumhuriyetimizi güçlendiren, demokratik hukuk devleti niteliğini daha da yükselten hükümet sistemi değişikliğiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle de halkın doğrudan doğruya yürütmeyi belirlediği bir yönetim sistemini Anayasamıza getirdik" dedi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Bakan Tunç, ilerleme, demokratikleşme, insan hakları alanındaki özgürlüklerin gelişmesi ve bu alanda engel koymak isteyenlerle mücadele konusundaki çalışmalarına taviz vermeden devam edeceklerini söyledi.

Yargı birliğini sağladıklarına dikkat çeken Adalet Bakanı Tunç, Askeri yargının kaldırılmasını gerçekleştirdiklerini, Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcılar Kurulunun yapısını daha demokratik, hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirdiklerini de vurguladı.

ÇOK SAYIDA REFORM GERÇEKLEŞTİRDİK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çok sayıda reform gerçekleştirdiklerini ve temel kanunların tamamını bu çağa uyarladıklarını anlatarak, hukuki düzenlemeleri vatandaşların ihtiyacına cevap verecek hale getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Anayasa'da yer almayan birçok hususu anayasa değişiklikleriyle hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Tunç,  konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Kadın hakları, çocukların korunması, yaşlılar, engelliler, tüm bunlar Anayasamızda son dönemde yerini alan hususlardı. Özellikle yargının vesayetçi anlayıştan kurtularak hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde karar verebilmesi adına da Anayasamızda ihtiyaç olan maddeleri milletimizin desteğiyle değiştirdik. Yargı birliğini sağladık. Askeri yargının kaldırılmasını gerçekleştirdik. Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcılar Kurulunun yapısını daha demokratik, hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirdik. Anayasamızda 'darbeciler yargılanamaz' ve sıkıyönetim maddeleri vardı, bunları kaldırdık. Anayasamızda özellikle Cumhuriyetimizi güçlendiren, demokratik hukuk devleti niteliğini daha da yükselten hükümet sistemi değişikliğiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle de halkın doğrudan doğruya yürütmeyi belirlediği bir yönetim sistemini Anayasamıza getirdik."

TÜRKİYE “SESSİZ DEVRİM” SAYILABİLECEK HUKUK REFORMLARINA İMZA ATTI

İlerleme, demokratikleşme, insan hakları alanındaki özgürlüklerin gelişmesi ve bu alanda engel koymak isteyenlerle mücadele konusundaki çalışmalarına taviz vermeden devam edeceklerini anlatan Bakan Tunç, Türkiye'nin son yıllarda "sessiz devrim" sayılabilecek hukuk reformlarına imza attığını, kendilerinin yasama süreci içerisinde, halkın ise yaşayarak buna tanık olduğunu söyledi.

Kanunlaştırma çalışmaları anlamında fakültenin sadece hukuk biliminin öğretildiği bir mekan olmadığını, buranın aynı zamanda hukukun inşa edildiği, üretildiği bir merkez olduğuna da dikkat çeken Bakan Tunç, “80 yıldır uyguladığımız, yine geçmişte İstanbul Hukuk hocalarının redakte ettiği, ürettiği o temel kanunlarımızın artık günümüzde gelişen ihtiyaçlara cevap vermediği görülünce, son 21 yılda yeniden kanunlaştırma, güncelleme, uyum çalışmaları süreci içerisinde temel kanunlarımızın daha da gençleştirilmesi anlamındaki çalışmalara da yine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin çok kıymetli öğretim üyeleri bizlere komisyonlarda, Genel Kurul aşamalarında katkı sağladılar. Bundan sonra da yine İstanbul Hukuk'tan hocalarımızdan, akademisyenlerimizden katkı beklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Dereceyle mezun olan öğrencilere diplomalarını veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mezun olduğu fakültenin önünde Adalet Bakanı olarak mezun öğrencilerle birlikte olmak ve bu mutlu günlerini paylaşmaktan onur ve gurur duyduğunu da ifade etti.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

Haber Kaynak : Kanal İnegol

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada